Tato bylinka s jemně kořennou vůní i chutí má původ ve středomoří. Hodí se do nejrůznějších polévek, luštěnin, paštik a samozřejmě do bramboráku. Přidává se do uzenin, ke skopovému i vepřovému masu.
Minimální trvanlivost: 12 měsíců
Nové koření jsou červenohnědé bobule tropického stromu pimentovníku původem z Jamajky. Má příjemně kořennou a jemně palčivou chuť, která v sobě spojuje chuť a vůni hřebíčku, skořice, muškátového ořechu a pepře. Používá se do omáček a polévek, k nakládání okurek, při marinování zvěřiny, ryb i ostatních druhů masa.
Minimální trvanlivost: 24 měsíců
Oregano neboli také dobromysl, má výraznou peprně nahořklou chuť a vůni s pálivě citrusovými tóny.
Oregano je příbuzné s majoránkou, protože stejně tak jako máta, náleží do čeledi hluchavkovitých. Sušené oregano voní výrazněji než čerstvé oregano a má i silnější chuť. Oregano obsahuje 0,5 % silice s hlavní složkou thymolem a karvaklolem.
Využití oregana v kuchyni:
Protože má oregano podobou chuť a vůni jako majoránka, můžete jej bez obav do jídel používat namísto ní. Vhodná do tučných jídel.
Oregano se náramně hodí k ančovičkám, artyčokům, baklažánu, k sýrovým pokrmům, na kuře, kachnu, ryby, vepřové a telecí maso, zvěřinu, k rajčatům, fazolím, zelí, mrkvi samozřejmě na pizzu a těstoviny.
Minimální trvanlivost: 12 měsíců
Rostlina pochází z Jižní a Střední Ameriky odkud ji Španělé přivezli do celé Evropy. Za nejkvalitnější papriku se dnes považuje španělská a maďarská. Používá se do masitých jídel - především gulášů, omáček, sýrů a uzenin. Paprika je nedílnou součástí celé řady kořenících směsí, kterým dodává nejen lahodnou chuť, ale i výraznou červenou barvu.
Paprika ASTA 180 je exkluzivní super červená paprika.
Čím kvalitnější paprika je, resp. čím vyšší ASTA značení má, tím se bohužel ale zvyšuje i riziko spálení. Nikdy proto nedávejte tuhle stoosmdesátku do hodně rozpáleného oleje, jinak vám zhnědne a zhořkne. To však neznamená, že byste neměli tuhle papriku použít jako základ na guláš s cibulkou. Ba právě naopak! Smažení na oleji na začátku vaření pomáhá rozvinout barvu a chutě.
Minimální trvanlivost: 12 měsíců
Rostlina pochází z Jižní a Střední Ameriky odkud ji Španělé přivezli do celé Evropy. Za nejkvalitnější papriku se dnes považuje španělská a maďarská. Používá se do masitých jídel - především gulášů, omáček, sýrů a uzenin.
Minimální trvanlivost: 12 měsíců
Sypká, světlá směs pro dochucení nebo přípravu jemné smetanové omáčky s intenzivní sýrovou chutí, vhodná na těstoviny a všechny druhy masa. Ideální příprava je rozmícháním v mléce nebo smetaně.
TIP: Zkuste do hotové omáčky přidat nivu nebo parmazán.
Doporučené dávkování : 135 g/ litr vody/ mléka/ smetany
Minimální trvanlivost: 24 měsíců
Minutková šťáva tmavá : sypký přípravek pro dochucení nebo přípravu šťávy se skvělou chutí pečeného vepřového masa. Může být i výchozím produktem pro další tvorbu jiných variací šťáv. Má charakteristickou masovou chuť a tudíž se hodí k mnoha pečeným i dušeným masům a zeleninám.
Návod na přípravu:
Instantní omáčku rozmíchejte ve vodě a krátce povařte.
Doporučené dávkování : 160 g / 1 litr vody/vývaru
Minimální trvanlivost: 24 měsíců
Složení: rostlinný tuk palmový z udržitelných zdrojů, modifikovaný kukuřičný škrob E1422, pšeničná mouka (alergen lepek), látka zvýrazňující chuť a vůni Glutam ... více informací
Sypká, jemná, světle žlutá směs, charakteristické zeleninové chuti a zřetelným podílem sušené kořenové zeleniny pro dochucení nebo přípravu zeleninového vývaru nebo bujónu.
Bez glutamátu.
Doporučené dávkování : 25 g/ litr vody
Minimální trvanlivost: 24 měsíců
Směs divokého koření a sušené zeleniny pro předkořenění, pečení a dušení zvěřiny, hovězího masa a přípravu omáček.
Obsah soli 12 %.
Minimální trvanlivost: 24 měsíců
Složení: směs koření (zázvor, koriandr, nové koření, rozmarýn, bokový list, pepř černý, paprika pálivá, pepř bílý, kmín, česnek, hřebíček, hořčičné semínko), s ... více informací
GO! PROFI 550 je alkalický, vysoce účinný, nepěnivý přípravek určený na čištění extrémně znečištěných povrchů pomocí úklidových strojů. Odstraňuje oleje, těžkou průmyslovou mastnotu, mastné usazeniny, černé stopy po pneumatikách, mastné saze atd. Je vhodný na strojní i ruční čištění. Není vhodný na čištění hliníkových povrchů.
Přípravek jen pro profesionální použití!
Standardní věty o nebezpečnosti: Může být korozivní pro kovy. Způsobuje těžké poleptání kůže a poškození očí.
Pokyny pro bezpečné zacházení: Používejte ochranné rukavice/ochranný oděv/ochranné brýle. PŘI POŽITÍ: Vypláchněte ústa. NEVYVOLÁVEJTE zvracení. PŘI STYKU S KŮŽÍ (nebo s vlasy): Veškeré kontaminované části oděvu okamžitě svlékněte. Opláchněte kůži vodou nebo osprchujte. PŘI ZASAŽENÍ OČÍ: Několik minut opatrně vyplachujte vodou. Vyjměte kontaktní čočky, jsou-li nasazeny a pokud je lze vyjmout snadno. Pokračujte ve vyplachování. Okamžitě volejte TOXIKOLOGICKÉ INFORMAČNÍ STŘEDISKO. Odstraňte obsah/obal v souladu s místními předpisy předáním osobě oprávněné k likvidaci odpadů nebo na místo určené obcí.
Nebezpečné složky, které musí být uvedeny na etiketě: Hydroxid draselný více informací
NA OBJEDNÁVKU-2 DNY
Měkká kulatá brioška z obohaceného pšeničného těsta (máslo, mléko a vejce). Na povrchu poprášenou moukou, která ji dodává rustikální vzhled. Ideální pečivo pro restaurace a catering. Univerzálně použitelná (od snídaně po večeři).
Složení: PŠENIČNÁ mouka, cukr, droždí, máslo (MLÉKO) (3%), řepkový olej, jedlá sůl s jódem, dextróza, sušené odstředěné MLÉKO, emulgátor (ste aroyl-2-mléčnan vápenatý), zahušťovadlo (karboxymethylcelulosa), bean flour, sušená syrovátka (MLÉKO), aroma, antioxidant (kyselina L-askorbová), látka zlepšující mouku (L-cystein).
La Lorraine více informací