Díky této pikatní a jemné směsi je příprava guláše či gulášové polévky opravdu snadná. Jelikož obsahuje cibuli a mouku na zahuštění, stačí již pouze maso, voda a trocha soli a tuku. Směs lze též použít jako náhradu hořčice, např. k ochucení vařených párků. Obsah soli 5,5 %.
Složení: sůl, směs koření (paprika sladká, cibule, kmín, majoránka, pepř černý, česnek), modifikovaný kukuřičný škrob Acetylovaný škrobový adipan E1422 (5%), e ... více informací
Hřebíček je velmi aromatické koření.
Používá se ke kořenění sladkých pokrmů nebo pečiva, zvláště vánočního. Dále na tmavé maso, ponejvíce skopové a zvěřinu, do nakládané sladkokyselé zeleniny a kompotů. Patří také k houbám, nakládaným sleďům a vařené rýži. Je nezastupitelný do svařeného vína a punče.
Chuť a vůně
Štiplavě hořkosladká chuť, příjemně aromatická vůně.
Tato bylinka s jemně kořennou vůní i chutí má původ ve středomoří. Hodí se do nejrůznějších polévek, luštěnin, paštik a samozřejmě do bramboráku. Přidává se do uzenin, ke skopovému i vepřovému masu.
Nové koření jsou červenohnědé bobule tropického stromu pimentovníku původem z Jamajky. Má příjemně kořennou a jemně palčivou chuť, která v sobě spojuje chuť a vůni hřebíčku, skořice, muškátového ořechu a pepře. Používá se do omáček a polévek, k nakládání okurek, při marinování zvěřiny, ryb i ostatních druhů masa.
Rostlina pochází z Jižní a Střední Ameriky odkud ji Španělé přivezli do celé Evropy. Za nejkvalitnější papriku se dnes považuje španělská a maďarská. Používá se do masitých jídel - především gulášů, omáček, sýrů a uzenin. Paprika je nedílnou součástí celé řady kořenících směsí, kterým dodává nejen lahodnou chuť, ale i výraznou červenou barvu.
Rostlina pochází z Jižní a Střední Ameriky odkud ji Španělé přivezli do celé Evropy. Za nejkvalitnější papriku se dnes považuje španělská a maďarská. Používá se do masitých jídel - především gulášů, omáček, sýrů a uzenin.