Položka byla přidána do košíku
Hřebíčky jsou sušená poupata hřebíčkovce vonného a jen málokdy se rozvinou do typických karmínových květů. Většinou se totiž sklidí na koření. Poupátka hřebíčkovce vonného se potom suší přirozeně na sluníčku na tkaných rohožích.
Hřebíček má příjemně hřejivou chuť, ve které ucítíte náznaky pepře a kafru. Jeho chuť je tolik charakteristická díky opravdu vysokému procentu silice, která obsahuje látku zvanou eugenol.
Hřebíček má všestranné využití. Používá se nejen v kuchyni při vaření, ale také v uzenářství, při konzervování masa, zeleniny a ryb či v likérnictví.
Hodí se jak na slané vaření (při přípravě různých druhů mas, šunek, smetanových omáček, vývarů, rýže, fazolí), tak i při sladkém pečení a vaření (kompoty, svařené víno, perníky, nákypy, sirupy apod.)
Je jako dělaný do kombinace s jablky, hruškami, červenou řepou, červeným zelím, mrkví, čokoládou, pomerančem, dýní, vepřovým masem či sladkými bramborami. Je výborné jej kombinovat s bobkovým listem, skořicí, chilli, koriandrem, zázvorem a muškátovým oříškem.
Hřebíček dávkujte opatrně! Je to velmi silné koření, které by při příliš vysokých dávkách mohlo zatlačit do pozadí chutě ostatních druhů koření.
Minimální trvanlivost: 12 měsíců
Složení:
hřebíček celý více informací
Pro nákup zboží je nutná registrace.
Hřebíčky jsou sušená poupata hřebíčkovce vonného a jen málokdy se rozvinou do typických karmínových květů. Většinou se totiž sklidí na koření. Poupátka hřebíčkovce vonného se potom suší přirozeně na sluníčku na tkaných rohožích.
Hřebíček má příjemně hřejivou chuť, ve které ucítíte náznaky pepře a kafru. Jeho chuť je tolik charakteristická díky opravdu vysokému procentu silice, která obsahuje látku zvanou eugenol.
Hřebíček má všestranné využití. Používá se nejen v kuchyni při vaření, ale také v uzenářství, při konzervování masa, zeleniny a ryb či v likérnictví.
Hodí se jak na slané vaření (při přípravě různých druhů mas, šunek, smetanových omáček, vývarů, rýže, fazolí), tak i při sladkém pečení a vaření (kompoty, svařené víno, perníky, nákypy, sirupy apod.)
Je jako dělaný do kombinace s jablky, hruškami, červenou řepou, červeným zelím, mrkví, čokoládou, pomerančem, dýní, vepřovým masem či sladkými bramborami. Je výborné jej kombinovat s bobkovým listem, skořicí, chilli, koriandrem, zázvorem a muškátovým oříškem.
Hřebíček dávkujte opatrně! Je to velmi silné koření, které by při příliš vysokých dávkách mohlo zatlačit do pozadí chutě ostatních druhů koření.
Minimální trvanlivost: 12 měsíců
Tržní segment: | Horeca |
---|
Hřebíčky jsou sušená poupata hřebíčkovce vonného a jen málokdy se rozvinou do typických karmínových květů. Většinou se totiž sklidí na koření. Poupátka hřebíčkovce vonného se potom suší přirozeně na sluníčku na tkaných rohožích.
Hřebíček má příjemně hřejivou chuť, ve které ucítíte náznaky pepře a kafru. Jeho chuť je tolik charakteristická díky opravdu vysokému procentu silice, která obsahuje látku zvanou eugenol.
Hřebíček má všestranné využití. Používá se nejen v kuchyni při vaření, ale také v uzenářství, při konzervování masa, zeleniny a ryb či v likérnictví.
Hodí se jak na slané vaření (při přípravě různých druhů mas, šunek, smetanových omáček, vývarů, rýže, fazolí), tak i při sladkém pečení a vaření (kompoty, svařené víno, perníky, nákypy, sirupy apod.)
Je jako dělaný do kombinace s jablky, hruškami, červenou řepou, červeným zelím, mrkví, čokoládou, pomerančem, dýní, vepřovým masem či sladkými bramborami. Je výborné jej kombinovat s bobkovým listem, skořicí, chilli, koriandrem, zázvorem a muškátovým oříškem.
Hřebíček dávkujte opatrně! Je to velmi silné koření, které by při příliš vysokých dávkách mohlo zatlačit do pozadí chutě ostatních druhů koření.
Minimální trvanlivost: 12 měsíců
Tržní segment: | Horeca |
---|