Hořčice Dijon patří do kategorie speciálních hořčic a lze ji právem považovat za vlajkovou loď této skupiny. Název vznikl od místa původu - francouzského města Dijon. Surovinou pro tuto hořčici jsou výhradně semena hořčice černé (hnědé) ze kterých jsou v průběhu speciálního výrobního procesu odstraněny tmavé slupky a výsledná hořčice je tvořena ze žlutého obsahu semínka pod slupkou. Dodržují se též určité tradiční předpisy receptů. Hořčice Dijon se vyznačuje výraznou charakteristickou ostrou pálivou chutí a výrazně žlutou až žlutohnědou barvou.
Její uplatnění je velmi široké, hojně se používá jako přísada do různých omáček a základů v teplé kuchyni, potírá se s ní maso pro grilování a samozřejmě též jako příloha k uzeninám nebo teplým a studeným masům.
Složení: pitná voda, hořčičné semínko, ocet kvasný lihový, jedlá sůl (max. 5,5%), antioxidant disiřičitan draselný, barvivo kurkumin více informací
Speciální hořčice dijonského typu, hrubozrnnou hořčicí, slunečnicovým olejem a bílým vínem
Složení: ocet kvasný lihový (47%)*, HOŘČIČNÁ semínka, pitná voda, jedlá sůl, bílé víno 4,8% (obsahuje SIŘIČITANY), cukr, přírodní aroma, regulátor kyselosti: k ... více informací
Vyrábí se ze směsi semen bílé a černé (hnědé) hořčice, obsahuje viditelně hrubě mleté černé slupky a vyšší procento cukru. Vzhledem k obsahu černého semene, které poskytuje svým složením vlastní konzervační účinek, nebývá kremžská hořčice často dále konzervována, rovněž se nepoužívají přídatná barviva.
Složení: pitná voda, hořčičné semínko, cukr, ocet kvasný lihový, jedlá sůl, koření více informací
Hořčice je dochucovací přípravek v podobě husté žluté nebo žlutohnědé pasty vyrobené z mletých hořčičných semínek smíchaných s vodou, octem, solí, cukrem, mletým kořením, olejem nebo jinou kapalinou. Může být přibarvená kurkumou. Má ostrou, mírně až silně pálivou chuť. Většinou je konzervována kyselinou benzoovou.
Složení: Voda, hořčičné semeno, kvasný ocet, cukr, jedlá sůl (nejodidovaná), konzervant benzoan sodný (max.1000mg/kg), barvivo betakaroten E 160a, koření. více informací
Vyrábí se z jemně mletých semen hořčice bílé; složení semen i použitá technologie vede k výrobku jemnějšímu, méně palčivému. Hořčice je většinou přibarvovaná umělými nebo přírodními barvivy a konzervovaná.
Složení: pitná voda, hořčičné semínko, ocet kvasný lihový, cukr, jedlá sůl, koření, antioxidant disiřičitan draselný více informací
Kečup je druh husté červené rajčatové omáčky. Jeho základ vznikl ve východní Asii, kde se používal jako omáčka na ryby. Průmyslově vyráběný kečup tvoří rajčatový protlak, koření a další přísady. Oproti tomu kečup vyráběný domácím způsobem obsahuje pouze rajčata, cibuli, cukr a koření.
Složení: Voda, rajčatový protlak, cukr, ocet, modifikovaný škrob E 1422, jedlá sůl, koření, konzervant sorbát draselný.
více informací
Delikátní jemný kečup vhodný pro jakoukoliv příležitost.
Složení: voda, zahuštěný rajčatový protlak (140 g rajčat na 100 g kečupu), cukr, modifikovaný škrob, ocet, sůl, regulátor kyselosti: kyselina citronová, konzer ... více informací
VÝŽIVOVÉ HODNOTY (na 100 g výrobku):
Energie 146 kJ / 35 kcal
Tuk 0,2 g
včetně nasycených tuků 0,07 g
Sacharidy 5,7 g
včetně cukrů 4,3 g
Bílkoviny 1,5 g
Sůl 0,70 g
Složení: SLOŽENÍ : rajčatová dužina (98%), sůl, cukr, cibule, bylinky, koření.
NEOBSAHUJE LEPEK. více informací
Koncentrovaný rajčatový protlak dodá vašemu jídlu plnější chuť, příjemnou vůni a atraktivní červenou barvu. Vynikající je především pro přípravu polévky, guláše, dušená masa a omáčky
Složení: Pitná voda, rajčatový protlak, cukr, modifikovaný škrob E 1422, jedlá sůl, regulátor kyselost E 330. více informací
Koncentrovaný rajčatový protlak dodá vašemu jídlu plnější chuť, příjemnou vůni a atraktivní červenou barvu. Vynikající je především pro přípravu polévky, guláše, dušená masa a omáčky
Složení: Pitná voda, rajčatový protlak, cukr, modifikovaný škrob E 1422, jedlá sůl, regulátor kyselost E 330. více informací
150 g na jižním slunci vyzrálých rajčat na 100 g výrobku
ostřejší chuť díky obsahu chilli
vysoká pojivost a výtečná chuť rajčat
Složení: rajčatový protlak (země původu EU, 150 g rajčat na 100 g kečupu), pitná voda, cukr, kvasný ocet lihový, modifikovaný kukuřičný škrob, jedlá sůl, chill ... více informací