Hřebíček je velmi aromatické koření.
Používá se ke kořenění sladkých pokrmů nebo pečiva, zvláště vánočního. Dále na tmavé maso, ponejvíce skopové a zvěřinu, do nakládané sladkokyselé zeleniny a kompotů. Patří také k houbám, nakládaným sleďům a vařené rýži. Je nezastupitelný do svařeného vína a punče.
Chuť a vůně
Štiplavě hořkosladká chuť, příjemně aromatická vůně.
Tato bylinka s jemně kořennou vůní i chutí má původ ve středomoří. Hodí se do nejrůznějších polévek, luštěnin, paštik a samozřejmě do bramboráku. Přidává se do uzenin, ke skopovému i vepřovému masu.
Nové koření jsou červenohnědé bobule tropického stromu pimentovníku původem z Jamajky. Má příjemně kořennou a jemně palčivou chuť, která v sobě spojuje chuť a vůni hřebíčku, skořice, muškátového ořechu a pepře. Používá se do omáček a polévek, k nakládání okurek, při marinování zvěřiny, ryb i ostatních druhů masa.
Rostlina pochází z Jižní a Střední Ameriky odkud ji Španělé přivezli do celé Evropy. Za nejkvalitnější papriku se dnes považuje španělská a maďarská. Používá se do masitých jídel - především gulášů, omáček, sýrů a uzenin. Paprika je nedílnou součástí celé řady kořenících směsí, kterým dodává nejen lahodnou chuť, ale i výraznou červenou barvu.
Rostlina pochází z Jižní a Střední Ameriky odkud ji Španělé přivezli do celé Evropy. Za nejkvalitnější papriku se dnes považuje španělská a maďarská. Používá se do masitých jídel - především gulášů, omáček, sýrů a uzenin.
Skvělá chuť.
Návod na přípravu:
Instantní omáčku rozmíchejte ve vodě a krátce povařte. Upravenou můžette podlévat maso,brambory a těstovinové přílohy. Upravenou můžette podlévat maso,brambory a těstovinové přílohy. Upravenou můžette podlévat maso,brambory a těstovinové přílohy
Složení: rostlinný tuk palmový, modifikovaný kukuřičný škrob E1422, pšeničná mouka (alergen lepek), látka zvýrazňující chuť a vůni Glutamát sodný E621, jedlá s ... více informací
Řecká harmonická směs mletého koření a bylin. Do jogurtových, smetanových a majonézových zálivek určených k ochucení zeleninových salátů. více informací
GO! PROFI 550 je alkalický, vysoce účinný, nepěnivý přípravek určený na čištění extrémně znečištěných povrchů pomocí úklidových strojů. Odstraňuje oleje, těžkou průmyslovou mastnotu, mastné usazeniny, černé stopy po pneumatikách, mastné saze atd. Je vhodný na strojní i ruční čištění. Není vhodný na čištění hliníkových povrchů.
Přípravek jen pro profesionální použití!
Standardní věty o nebezpečnosti: Může být korozivní pro kovy. Způsobuje těžké poleptání kůže a poškození očí.
Pokyny pro bezpečné zacházení: Používejte ochranné rukavice/ochranný oděv/ochranné brýle. PŘI POŽITÍ: Vypláchněte ústa. NEVYVOLÁVEJTE zvracení. PŘI STYKU S KŮŽÍ (nebo s vlasy): Veškeré kontaminované části oděvu okamžitě svlékněte. Opláchněte kůži vodou nebo osprchujte. PŘI ZASAŽENÍ OČÍ: Několik minut opatrně vyplachujte vodou. Vyjměte kontaktní čočky, jsou-li nasazeny a pokud je lze vyjmout snadno. Pokračujte ve vyplachování. Okamžitě volejte TOXIKOLOGICKÉ INFORMAČNÍ STŘEDISKO. Odstraňte obsah/obal v souladu s místními předpisy předáním osobě oprávněné k likvidaci odpadů nebo na místo určené obcí.
Nebezpečné složky, které musí být uvedeny na etiketě: Hydroxid draselný více informací
NA OBJEDNÁVKU-2 DNY
Měkká kulatá brioška z obohaceného pšeničného těsta (máslo, mléko a vejce). Na povrchu poprášenou moukou, která ji dodává rustikální vzhled. Ideální pečivo pro restaurace a catering. Univerzálně použitelná (od snídaně po večeři).
Složení: PŠENIČNÁ mouka, cukr, droždí, máslo (MLÉKO) (3%), řepkový olej, jedlá sůl s jódem, dextróza, sušené odstředěné MLÉKO, emulgátor (ste aroyl-2-mléčnan vápenatý), zahušťovadlo (karboxymethylcelulosa), bean flour, sušená syrovátka (MLÉKO), aroma, antioxidant (kyselina L-askorbová), látka zlepšující mouku (L-cystein).
La Lorraine více informací