cca 2kg/ks
Karton: cca 17kg
Grana Padano - Grana je obecný název pro obzvlášť tvrdý sýr s jemnozrnnou strukturou vyrobený z kravského mléka. Přestože má tento „bratranec“ parmezánu již více než tisíciletou tradici, je u nás méně známý. Jeho doba zrání je kratší – 14 až 18 měsíců. více informací
Oblíbená a vynikající - paštika Májka je mezi našimi výrobky stálicí v oblíbenosti. Varianta se sníženým obsahem soli a přidaným železem je nyní dostupná ve 48g balení.
Složení: vepřové maso, voda, vepřová játra, VEJCE, vepřové kůže, sušená cibule, sůl, koření, sušená třešňová šťáva (z ovocného koncentrátu, maltodextrin), glu ... více informací
Oblíbená a vynikající - paštika Májka je mezi našimi výrobky stálicí v oblíbenosti. Varianta se sníženým obsahem soli a přidaným železem je nyní dostupná ve 48g balení. více informací
Pecorino Romano DOP - tradiční tvrdý italský sýr z plnotučného ovčího mléka. Tento sýr je chráněn ochranou známkou, která garantuje místo původu výroby i mléka, stejně tak i ustálený proces výroby a zrání. Pecorino Romano se vyrábí výhradně v oblasti italského Lazia, ostrova Sardinie (většina) a provincie Grosseto. Koláče mají zhruba 22 až 25 kilogramů. Délka zrání pak musí být minimálně 5 měsíců. Díky použití živočišného syřidla není sýr vhodný pro vegetariány. Pecorino Romano má velmi dlouhou tradici odkazující se na antický Řím, když podle dochovaných záznamů jej ve svém jídelníčku měli patriciové, vojáci i otroci. Tak jako tvrdé italské sýry z kravského mléka Parmigiano Reggiano DOP, Grana Padano DOP, i Pecorino Romano DOP má pouze 32g tuku ve 100g výrobku a můžeme jej doporučit jako součást zdravé a pestré stravy. Sýr je slanější a aromatický, proto dobře ochucuje pokrmy. Jeho chuť dobře ladí s tradičním toskánským červeným vínem Brunello di Montalcino DOCG.
cca 1,4kg/ks
Karton: cca 22kg
Země původu: Itálie
Složení: Extra tvrdý ovčí sýr.
Složení: termizované ovčí mléko, jedlá sůl, jehněčí syřidlo, mlékárenské kultury.
Uchovávejte při teplotě +2° až +8° více informací
Pecorino je souhrnný název pro všechny sýry vyráběné z plnotučného ovčího mléka (pecora = ovce). Historie Pecorino Romano sahá až do starověkého Říma (odtud název „romano“). Těsto je bílé až lehce slámově žluté, místy s drobnými oky. Jedná se o velmi zdravý sýr s nízkým - 30% obsahem tuku v sušině a proto je vhodné zařadit jej do jídelníčku v rámci redukční diety. Konzumovat jej můžete nastrouhaný nebo nakrájený na kostičky se salámem a chlebem, s olivami, nebo bude výborně chutnat v kombinaci s těstovinami. Nejlépe se k němu hodí červené víno.
Uchovejte při teplotě od 4 °C do 6 °C
Průměrné výživové hodnoty na 100g: energetická hodnota 1542kJ/368kcal, tuky 28g, z toho nasycené mastné kyseliny 18,7g, sacharidy < 0,1g, z toho cukry < 0,1g, bílkoviny 29g, sůl 4g
Složení: ovčí mléko, jedlá sůl max. 4 %, mlékarenské kultury více informací