Nové koření jsou červenohnědé bobule tropického stromu pimentovníku původem z Jamajky. Má příjemně kořennou a jemně palčivou chuť, která v sobě spojuje chuť a vůni hřebíčku, skořice, muškátového ořechu a pepře. Používá se do omáček a polévek, k nakládání okurek, při marinování zvěřiny, ryb i ostatních druhů masa.
Minimální trvanlivost: 24 měsíců
Oregano neboli také dobromysl, má výraznou peprně nahořklou chuť a vůni s pálivě citrusovými tóny.
Oregano je příbuzné s majoránkou, protože stejně tak jako máta, náleží do čeledi hluchavkovitých. Sušené oregano voní výrazněji než čerstvé oregano a má i silnější chuť. Oregano obsahuje 0,5 % silice s hlavní složkou thymolem a karvaklolem.
Využití oregana v kuchyni:
Protože má oregano podobou chuť a vůni jako majoránka, můžete jej bez obav do jídel používat namísto ní. Vhodná do tučných jídel.
Oregano se náramně hodí k ančovičkám, artyčokům, baklažánu, k sýrovým pokrmům, na kuře, kachnu, ryby, vepřové a telecí maso, zvěřinu, k rajčatům, fazolím, zelí, mrkvi samozřejmě na pizzu a těstoviny.
Minimální trvanlivost: 12 měsíců
Rostlina pochází z Jižní a Střední Ameriky odkud ji Španělé přivezli do celé Evropy. Za nejkvalitnější papriku se dnes považuje španělská a maďarská. Používá se do masitých jídel - především gulášů, omáček, sýrů a uzenin. Paprika je nedílnou součástí celé řady kořenících směsí, kterým dodává nejen lahodnou chuť, ale i výraznou červenou barvu.
Paprika ASTA 180 je exkluzivní super červená paprika.
Čím kvalitnější paprika je, resp. čím vyšší ASTA značení má, tím se bohužel ale zvyšuje i riziko spálení. Nikdy proto nedávejte tuhle stoosmdesátku do hodně rozpáleného oleje, jinak vám zhnědne a zhořkne. To však neznamená, že byste neměli tuhle papriku použít jako základ na guláš s cibulkou. Ba právě naopak! Smažení na oleji na začátku vaření pomáhá rozvinout barvu a chutě.
Minimální trvanlivost: 12 měsíců
Rostlina pochází z Jižní a Střední Ameriky odkud ji Španělé přivezli do celé Evropy. Za nejkvalitnější papriku se dnes považuje španělská a maďarská. Používá se do masitých jídel - především gulášů, omáček, sýrů a uzenin.
Minimální trvanlivost: 12 měsíců
Sypká, světlá směs pro dochucení nebo přípravu jemné smetanové omáčky s intenzivní sýrovou chutí, vhodná na těstoviny a všechny druhy masa. Ideální příprava je rozmícháním v mléce nebo smetaně.
TIP: Zkuste do hotové omáčky přidat nivu nebo parmazán.
Doporučené dávkování : 135 g/ litr vody/ mléka/ smetany
Minimální trvanlivost: 24 měsíců
Minutková šťáva tmavá : sypký přípravek pro dochucení nebo přípravu šťávy se skvělou chutí pečeného vepřového masa. Může být i výchozím produktem pro další tvorbu jiných variací šťáv. Má charakteristickou masovou chuť a tudíž se hodí k mnoha pečeným i dušeným masům a zeleninám.
Návod na přípravu:
Instantní omáčku rozmíchejte ve vodě a krátce povařte.
Doporučené dávkování : 160 g / 1 litr vody/vývaru
Minimální trvanlivost: 24 měsíců
Složení: rostlinný tuk palmový z udržitelných zdrojů, modifikovaný kukuřičný škrob E1422, pšeničná mouka (alergen lepek), látka zvýrazňující chuť a vůni Glutam ... více informací
Řecká harmonická směs mletého koření a bylin. Do jogurtových, smetanových a majonézových zálivek určených k ochucení zeleninových salátů.
Minimální trvanlivost: 24 měsíců
Složení: česnek granulovaný, jedlá sůl, cibule granulovaná, kopr nať, paprika sladká, máta více informací
Sypká, jemná, světle žlutá směs, charakteristické zeleninové chuti a zřetelným podílem sušené kořenové zeleniny pro dochucení nebo přípravu zeleninového vývaru nebo bujónu.
Bez glutamátu.
Doporučené dávkování : 25 g/ litr vody
Minimální trvanlivost: 24 měsíců
Směs divokého koření a sušené zeleniny pro předkořenění, pečení a dušení zvěřiny, hovězího masa a přípravu omáček.
Obsah soli 12 %.
Minimální trvanlivost: 24 měsíců
Složení: směs koření (zázvor, koriandr, nové koření, rozmarýn, bokový list, pepř černý, paprika pálivá, pepř bílý, kmín, česnek, hřebíček, hořčičné semínko), s ... více informací