Hovězí vývar Vitana je silný vývar připravený od základu jako ve vaší kuchyni pozvolným vařením kvalitních surovin. Výborně se hodí jako univerzální pomocník pro vaření, skvěle se rozpouští, příjemně voní a dodá vašim pokrmům tu správnou chuť.
Složení: pitná voda, mořská sůl 22 %, aroma, rostlinný tuk, trehalosa, hnědý cukr, sušená mletá zelenina (mrkev, cibule a pórek), zahušťovadla (xanthan, guma g ... více informací
Originální směs italských bylinek je vyváženou kombinací středomořských chutí oregana, bazalky, rozmarýnu, petrželky a tymiánu. Směs bylinek dodá připravovanému pokrmu lahodnou chuť a vůni italské kuchyně. Výborně se hodí do rajčatových a smetanových omáček, zapékaných pokrmů, těstovin, polévek, bylinkových másel, salátů, pomazánek, ryb, ale také k přípravě na pizzy nebo drůbežího masa.
Kmín je jedním z nejstarších koření, roste planě na loukách, mezích a pastvinách. Používá se při pečení, do brambor i k masu. Pečivu dodává jemnou, výraznou a nenahraditelnou chuť. Vhodný je k dochucení polévek, ryb, salátů nebo kyselého zelí. Kmín má kořenitou, velmi výraznou, někdy až pikantní chuť s poněkud hořkým podtónem a pronikavou vůní.
Používá se ke kořenění brambor, zelí, vepřové pečeně, husy, kachny, houbových pokrmů, na ryby, do polévek, tvarohu apod. Do všech těžce stravitelných jídel.
Směs je všestranně použitelná na sladkovodní i mořské ryby, hodí se k jejich pečení, smažení i grilování. Výborná je také do rybích polévek a omáček.
Nová receptura:
Je svěží díky citrónovému prášku.
Obsahuje větší kousky koření, které nejen dodají skvělou chuť, ale i atraktivní vzhled.
Snížili jsme počet ingrediencí, aby lépe vynikla chuť použitých surovin.
Koření na pečené kuře je vyváženou směsí bylinek, papriky a kmínu. Lahodná paprikově-bylinková chuť je podkreslena načervenalou barvou koření, která vytvoří na povrchu kuřete nádherně opečenou kůrku. Směs je kromě kuřecího masa vhodná též na přípravu pečené krůty, drůbežích rolád nebo králičí pečínky.
Libeček má velmi výraznou kořennou chuť a vůni. Využívá se především k přípravě polévkového koření. Vhodný je nejen do zeleninových a masových vývarů, ale i do omáček. Pokud přidáte libeček do vody k vařeným bramborám, získáte lahodnou a nezaměnitelnou chuť. Použít lze také k přípravě paštik, pomazánek, zeleninových jídel, dušeného hovězího a jehněčího masa, salátů, marinád na grilování nebo do mletých mas.
Bylinka s jemně kořennou, sladší vůní i chutí. Majoránku si cenili již staří Egypťané, Řekové a Římané. Jako koření se používá majoránka drhnutá, což je směs listů a květů. Vhodná je k dochucování polévek, masových pokrmů, luštěnin, jater, paštik a samozřejmě bramboráků.
Bylinka s jemně kořeněnou, sladší vůní i chutí. Majoránku si cenili již staří Egypťané, Řekové a Římané. Jako koření se používá majoránka drhnutá, což je směs listů a květů. Vhodná je k dochucování polévek, masových pokrmů, luštěnin, jater, paštik a samozřejmě bramboráků.
Kořenící směs určená na mletá masa.
Směs je speciální kombinací česneku, nového koření, majoránky a zázvoru, která se hodí do všech druhů mletých mas. Česnek dodá masu pikantní chuť, majoránka a zázvor zase zajímavou vůni. Nejčastěji se používá k přípravě karbanátků, sekané, masových kuliček nebo špízů. Hodí se také do masových směsí k plnění paprikových lusků, zapékaných lilků a cuket, do směsí na topinky či do paštik a masových hašé. více informací