Kuskus je drobná těstovina, která se nemusí vařit. Při přípravě ji stačí pouze zalít vroucí vodou nebo vývarem a nechat odstát.
Kuskus je stále oblíbenější surovinou k přípravě hlavních pokrmů, chutných salátů i doplňků jídel.
Vzhled a barva: granule tmavohnědé barvy, nesmí obsahovat nedosušené kousky ani větší množství drtě
Chuť a vůně: po hovězím mase a koření.
Návod na přípravu:
Masovou rýži vložte do odměřeného množství vody a vařte mírným varem 10 minut.
Poté odstavte a udržujte ji i s tekutinou ve vlažném stavu. Před podáváním vkládejte do hotové polévky.
Dávkování:
1 kg masové rýže, 5l vody (2 kg masové rýže do 10 l vody).
1 kg masové rýže před úpravou = 2,25 kg po úpravě.
Složení: Složení v suchém stavu: hovězí maso 34,3 %, strouhanka (pšeničná mouka, pekařské droždí, jedlá sůl), vaječný bílek, rýžová mouka, jedlá sůl, majoránka ... více informací
Dlouhé pšeničné, vaječné spätzle jsou atraktivní přílohou i základní složkou různých slaných i sladkých pokrmů, či salátů. Tradiční příloha zejména v Německé kuchyni.
Složení: pšeničná krupice semolina Triticum Durum, pasterovaná,vejce z volného chovu 10 %.
více informací
Moderní bezvaječné těstoviny, bezcholesterolové. Nerozvařují se a jsou vyráběny z velmi kvalitní tvrdé pšenice. Po uvaření si zachovávají vzhled i tvar.
Složení: Semolinová mouka z tvrdé pšenice.
Může obsahovat stopy vajec, sóji a hořčice.
více informací