Koření s nízkým obsahem mořské soli, bez glutamátů, aromat a barviv. Vyvážená nepikantní chuť s kousky kvalitní zeleniny a vybraného koření. Bez dráždivých složek.
Oregano neboli dobromysl je bylinka s příjemně kořeněnou vůní a lehce nahořklou chutí. Jako koření se používají sušené drhnuté listy. Neodmyslitelně patří do středomořské, asijské a mexické kuchyně. Oregano je tradiční bylinka především italské kuchyně. Je nepostradatelnou surovinou při přípravě pizzy, těstovin, rajčatových omáček, špaget a zeleninových salátů. Používáme jej rovněž ke zvýraznění chutí telecího, skopového a kuřecího masa nebo plodů moře.
Minimální trvanlivost do: data uvedeného ve spodním řádku na víčku.
Skladujte v suchu a temnu při teplotě 0–28 °C (a nevystavujte přímému slunečnímu záření).
Po otevření skladujte v chladničce do 10 °C a spotřebujte do 48 hodin.
Výživové údaje na 100 g výrobku:
energie kJ 264 kcal 62
tuky g 0,1
z toho nasycené mastné kyseliny g <0,1
sacharidy g 14,9
z toho cukry g 13,9
bílkoviny g 0,4
sůl g <0,1
Složení: pitná voda, broskve min. 18 %, hrušky min. 15 %, cukr, hroznové víno min. 3,6 %, ananas min. 3,6 %, koktejlové třešně (obsahují barvivo erythrosin E12 ... více informací
Uzená paprika má tmavě červenou barvu, kořeněnou chuť a opojné kouřové aroma. Získává se sušením a pomalým uzením sladké papriky. Stačí přidat špetku do jídel, kde se běžně používá sladká paprika, a získají nezaměnitelnou chuť a vůni. Skvěle se proto hodí do všech typů gulášů, ale i na kuřecí maso, ryby, pizzu, směsi s rýží a mletá masa. Výborná je i do studené kuchyně k ochucení sýrů a pomazánek. Vynikající chuť získáte v kombinaci s česnekem.
Pažitka je naťová zelenina s jemně pikantní chutí.
Používá se do polévek, omáček, vaječných pokrmů a salátů. Výborně se hodí také ke zjemnění tvarohových pomazánek, bylinkového másla, čerstvých sýrů a k ozdobení pokrmů. Pažitka chutí připomíná cibuli, ale je jemnější a ušlechtilejší. Vařením, pečením a smažením se vytrácí aroma, ideální je tedy přidat pažitku až ke konci vaření. Vhodná je také v kombinaci s petrželkou.
Moderní bezvaječné těstoviny, bezcholesterolové. Nerozvařují se, jsou vyráběny z velmi kvalitní tvrdé pšenice. Po uvaření si zachovávají vzhled i tvar.
Pepř černý patří mezi celosvětově nejrozšířenější koření. Sušené bobule jsou plodem pepřovníku černého, popínavé rostliny. Dnes se pěstuje v mnoha tropických oblastech. Pepř má výraznou, ostrou, až pálivou chuť a štiplavé aroma. Používá se především k dochucení vepřového a hovězího masa, ryb, studených i teplých omáček, polévek nebo salátů. Mletý černý pepř je vhodný také do uzenin, pomazánek a paštik.
Pepř černý patří mezi celosvětově nejrozšířenější koření. Sušené bobule jsou plodem pepřovníku černého, popínavé rostliny. Dnes se pěstuje v mnoha tropických oblastech. Pepř má výraznou, ostrou, až pálivou chuť a štiplavé aroma. Používá se především k dochucení vepřového a hovězího masa, ryb, studených i teplých omáček, polévek nebo do salátů. Mletý černý pepř je vhodný také do uzenin, pomazánek a paštik.
Složení: kukuřičný škrob, aromatická látka ethylvanilin, barvivo beta-karoten. Může obsahovat stopy lepku, vajec, mléka, celeru, vlčího bobu. více informací