Řezané fazolové lusky jsou vhodné jako příloha k masu, do omáček nebo do polévek.
Země původu Belgie.
Složení: Zelené fazolové lusky
Výživové údaje ve 100 g
Energie (kJ/kcal) 119 / 28
Tuky (g) <0,5
nasycené mastné kyseliny (g) <0,1
Sacharidy (g) 3,5
cukr ... více informací
Zelenina nakrájená na tenké proužky, vhodná především do polévek i do mnoha dalších pokrmů.
Složení: Proužky mrkve, proužky pastináku, proužky celerového kořene (celer), plátky pórku
Výživové údaje ve 100 g
Energie (kJ/kcal) 220 / 52
Tuky (g) < 0, ... více informací
Kuličky hrášku lze použít všude, kde se používá čerstvý hrášek. Vhodný je také na přípravu polévek a omáček.
Země původu Belgie.
Složení: Hrášek
Výživové údaje ve 100 g
Energie (kJ/kcal) 353/84
Tuky (g) <0,5
nasycené mastné kyseliny (g) 0,1
Sacharidy (g) 9,7
cukry (g) 2,5
Bílkovi ... více informací
Hráškové pyré se skvěle hodí jako příloha, ale i pro přípravu pomazánek a jako základ pokrmů.
Země původu Belgie.
Složení: Hrášek
Nutriční hodnoty na 100g:
Výživové hodnoty na 100 g: 275 kJ; 66 kcal
Tuky: 0.7 g
Z toho nasycené mastné kyseliny: 0.1 g
Sacharidy: 6.5 g
... více informací
Chřest obsahuje mnoho bílkovin a vitamínů. Je bohatým zdrojem kyseliny listové, beta-karotenu, vitamínu C a E.
Má močopudné a mírně projímavé účinky. V lidovém léčitelství se chřest používal jako povzbuzující nebo tišící prostředek při léčbě zánětu nervů nebo revmatismu. Dá se vařit a jíst, nebo se z něj dá dělat polévka.