Chřest obsahuje mnoho bílkovin a vitamínů. Je bohatým zdrojem kyseliny listové, beta-karotenu, vitamínu C a E.
Má močopudné a mírně projímavé účinky. V lidovém léčitelství se chřest používal jako povzbuzující nebo tišící prostředek při léčbě zánětu nervů nebo revmatismu. Dá se vařit a jíst, nebo se z něj dá dělat polévka.
Mražené jahody jsou vhodné pro přípravu pohárů, dortů, sladkých jídel a ovocných salátů.
Jahody nechte rozmrazit cca hodinu při pokojové teplotě, případně přes noc v lednici.
Země původu Polsko.
Složení: Jahody
Výživové údaje ve 100 g
Energie (kJ/kcal) 168 / 40
Tuky (g) <0,5
nasycené mastné kyseliny (g) <0,1
Sacharidy (g) 7,5
cukry (g) 5,1
Bí ... více informací
Jahodový kompot v mírně sladkém nálevu. Jahody patří mezi ovoce s nejnižším obsahem kalorií (30 kcal/100 g), mají jich dokonce méně než meloun nebo dýně.
Složení: Jahody, voda, cukr, regulátor kyselosti: kyselina citrónová, antioxidant: kyselina askorbová, barvivo: E 129: může ovlivňovat činnost a pozornost dě ... více informací
Složení: Jahody, voda, cukr, regulátor kyselosti: kyselina citrónová, antioxidant: kyselina askorbová, barvivo: E 129: může ovlivňovat činnost a pozornost dě ... více informací
Kapsle do myček nádobí Jar Professional pomáhají odstranit i zaschlou mastnotu. Jsou vhodné i pro použití v profesionálních myčkách nádobí s krátkým cyklem mytí (1-5 min). Rozpouštějí se 2x rychleji než běžné pevné tablety. Povrchově aktivní látky zajistí dokonalé odstranění zbytků jídel a mastnoty z nádobí a jejich uzamčení ve vodě, což zabraňuje jejich opětovnému usazování na příborech, talířích a skle. Vhodné i pro myčky skla. Účinné při všech stupních tvrdosti vody.
více informací
1ks cca 180gr (bezlepkové)
Výživové údaje na 100g: Energie 1199kJ / 285 kcal, tuky 25g (z toho nasycené mastné kyseliny 10g), sacharidy 1,1g (z toho cukry 0,6g), bílkoviny 15g, sůl 2,3g.
Složení: Složení: vepřové maso 90 %, pitná voda, jedlá sůl, koření, stabilizátor: trifosforečnany, látka zvýrazňující chuť a vůni: glutaman sodný, sušená zelen ... více informací